August 2025
Ferie, farvel – og hvad skal vi have til aftensmad?
Ferien synger på sidste vers, og vi nyder de sidste stille og solrige dage på smukke Bornholm. Der er noget helt særligt ved at slutte sommeren af med havudsigt, klipper og is i hånden – det giver lige lidt ekstra ro i kroppen, inden hverdagen for alvor banker på igen.
Vi forsøger stadig at overbevise os selv om, at det er helt normalt at spise is til frokost og gå i klipklapper hele dagen, men vi ved jo godt, hvad der venter lige rundt om hjørnet: vækkeure, madpakker og spørgsmålet om, hvorfor der ligger en madkasse med gammel pasta i skoletasken 😅.
Efter tre ugers frihed, oplevelser og masser af god (og lidt snasket) mad, begynder tanken om struktur faktisk at føles... rart. Ikke fordi vi har savnet travlheden – men der er altså noget beroligende i at vide, hvad vi skal have til aftensmad, når klokken nærmer sig det kritiske "vi-er-sultne-og-ingen-har-lavet-noget"-tidspunkt 😬.
Madplanen er klar, og den hjælper os ikke bare med at holde styr på hverdagen, men også med at undgå panik-indkøb og spontane pastaretter uden sjæl.
Denne måneds plan er en god blanding af hverdagsklassikere og weekendforkælelse – med alt fra lasagne, toast og boller i karry (fordi børnene elsker det – og vi andre også, i smug 😉), til mørbrad i fad, spareribs og hjemmelavet pizza, der næsten smager af ferie.
Vi sniger selvfølgelig også noget gnavegrønt ind hist og pist – selvom det ærligt talt stadig ikke helt tæller som grøntsager, hvis det kun bliver dyppet i remoulade 😄.
Og søndag? Søndag er, som altid, restedag. Det betyder, at vi spiser rester, rugbrød eller hvad vi kan finde bag mælken i køleskabet. Ingen forventninger, ingen regler – bare overlevelse og lidt frihed midt i hverdagen.
Så nu hopper vi tilbage i hverdagens rytme – med madplanen som vores redningskrans og lidt bornholmsk solskin i bagagen. Velkommen tilbage til virkeligheden (og aftensmaden).
Velbekomme!
August 2025
Uge 31
Pasta med kødsovs og gnavegrønt
Broccolisalat med grillpølser og flutes
Rester fra ugen
Uge 32
Pasta i fad med gnavegrønt og hvidløgsflute
Toast med gnavegrønt
Burger med oksekød og diverse grøntsager
Rugbrød med fiskefilet og diverse pålæg
Paneret koteletter med kartofler og brunsovs
Boller i karry med ristaffel
Rester fra ugen
Uge 33
Lasagne med råkost
Sandwich med kylling og diverse grøntsager
Kebabmix
Rugbrød med varm leverpostej & bacon
Stegt flæsk med kartofler og persillesovs
Hjemmelavet pizza med salat
Rester fra ugen
Uge 34
Pitabrød med oksekød og diverse grøntsager
Panini med gnavegrønt
Spareribs med pommes og salat
Rugbrød med frikadeller og diverse pålæg
Farsbrød med kartofler og sovs
Pasta med pølser ala svensk pølseret
Rester fra ugen
Uge 35
Makaroni gratin med grøntsagsstænger og hvidløgsflutes
Toast med gnavegrønt
Tortillas med kebab og diverse grøntsager
Rugbrød med æggekage og diverse pålæg
Hakkebøffer med bløde løg, kartofler og sovs
Mørbrad i fad med gnavegrønt og hvidløgsflutes
Rester fra ugen