Broccolitærte
🥦 Broccolitærte med bacon og rødløg – grøn, sprød og fuld af smag
Der er bare noget særligt ved tærter – de kan det hele! Og denne broccolitærte med bacon og rødløg er en af mine absolutte favoritter. Den er nem at lave, har masser af smag og passer både til hverdag og til en hyggelig frokost med gæster.
Jeg laver den ofte, når vi har lidt broccoli tilbage i køleskabet, eller når jeg vil servere en ret, der både mætter og bringer smil på læben. Kombinationen af sprød bacon, bløde rødløg og grøn broccoli er virkelig lækker – især når det hele bages sammen med en cremet æggeblanding og smeltet ost.
Tærten fungerer perfekt både som hovedret sammen med en grøn salat og som tilbehør til grillmad eller buffet. Og så er den lige så god dagen efter – enten kold i madpakken eller hurtigt varmet op i ovnen.
Hvis du har børn, kan du sagtens justere smagen lidt ned – men herhjemme ryger tærten hurtigt, som den er. Den milde broccoli, det salte fra bacon og sødmen fra rødløgene balancerer hinanden så godt.
Prøv opskriften herunder, og mærk selv hvor nemt det er at trylle hverdagsingredienser om til noget virkelig velsmagende.
Velbekomme!

Ingredienser
Opskrift til 4 pers.
1 pakke færdig tærtedej
300g broccoli i mindre stykker
150g bacon
1 rødløg i skiver
200g cremefraiche
3 æg
100-150g revet mozzarella (andet ost kan ogsĂĄ bruges)
salt og peber
FremgangsmĂĄde
Start med at lade dejen hvile på køkkenbordet i ca. 15 minutter, inden du ruller den ud og lægger den i en tærteform. Prik små huller i bunden med en gaffel og forbag tærtebunden i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Imens tærtebunden forbager, gør du fyldet klar:
Skær broccolien i mindre buketter og kom broccolien i kogende letsaltet vand – ca. 1 minut er nok, så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af.
Steg bacon sprødt på en pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Skær rødløget i tynde ringe.
Pisk æggene sammen med cremefraiche, salt og peber.
Når tærtebunden er forbagt, fordeler du broccoli, bacon og rødløg i bunden. Hæld æggemassen over og slut af med revet ost på toppen.
Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter, til æggemassen er fast og gylden.
Velbekomme!

Din titel
Her starter teksten. Du kan klikke her og begynde at skrive. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.
Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.