Fastelavnsboller af butterdej

2025-02-15

Fastelavsboller - Jeg elsker dem! og så kan de laves i så mange forskellige variationer.
Denne opskrift er lavet med butterdej, det gør det super nemt og hurtigt lige at lave en omgang fastelavnsboller.
Denne gang blev det til den klassiske med creme og syltetøj samt en variation med Nutella og jordbær som min datter er helt vilde med!

Ingredienser

  • 2 pakker butterdej
  • 1 pakke kagecreme
  • 5 dl mælk
  • 2,5 dl piskefløde 
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 10 tsk. syltetøj
  • 50-100g mørk chokolade
  • 6 tsk. Nutella
  • 1 bakke jordbær
  • 1 sammenpisket æg


Fremgangsmåde

Lav kagecremen efter pakkens anvisninger. Sæt den på køl i 20 - 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at pakke butterdejsrullerne ud og placere dem oven på hinanden.

Del efterfølgende dejen i 16 stykker, placere dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensel dem med sammenpisket æg. 

Bag dem i oven i ca. 10 min og lad dem efterfølgende afkøle på en rist. 

Pisk flødeskummen med 1 tsk. vaniljesukker. Vend den sammen med kagecremen og hæld blandingen i en sprøjtepose med stjernetyl. 

Skær butterdejsbollerne over og sprøjt kagecreme i de første 10 boller, og læg 1 tsk. syltetøj i midten af hver bolle.
I de resterende 6 boller placeres 1 tsk. Nutella i midten efterfulgt af et par skiver jordbær. 
Læg toppen på alle bollerne. 

Del chokoladen i mindre stykker og smelt den i mikroovnen, giv den 1 min. rør godt rundt, gentag indtil du har den rette konsistens.
Placere 1 tsk. smeltet chokolade på hver top.

Velbekomme!

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang