Ovnstegte frikadeller
2025-01-30
Frikadeller er noget der kan spise til alt.
De er gode som tilbehør til en klassisk gang kogte kartofler med sovs og rødkål eller en let frisk pastasalat med årstidens grøntsager.
Jeg laver gerne en stor potion så er der altid i fryseren til enten madpakke eller en nem og hurtig gang aftensmad

Ingredienser
Til retten
- 500g kalv/flæsk
- 1 løg (i tern)
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl vand/mælk
- 1 tsk paprika
- 2-3 hvidløg (presset)
- 1 æg (kan undlades)
- Salt og peber
- Fedtstof til stegning
Kan serveres til
- Kartofler med rødkål
- Kartofler med persille sovs
- Flødekartofler
- Pastasalt
- Rugbrød
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser i en skål
Form frikadellerne i ønsket størrelse og læg dem i et fad.
Læg en lille klat smør på hver frikadelle og steg dem ved 200 grader i 30-40 min. afhængig af størrelsen på frikadellen.
Velbekomme!

