Ovnstegte frikadeller

2025-01-30

Frikadeller er noget der kan spise til alt.
De er gode som tilbehør til en klassisk gang kogte kartofler med sovs og rødkål eller en let frisk pastasalat med årstidens grøntsager. 

Jeg laver gerne en stor potion så er der altid i fryseren til enten madpakke eller en nem og hurtig gang aftensmad

Ingredienser

Til retten

  • 500g kalv/flæsk
  • 1 løg (i tern)
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl vand/mælk
  • 1 tsk paprika
  • 2-3 hvidløg (presset)
  • 1 æg (kan undlades)
  • Salt og peber
  • Fedtstof til stegning 

Kan serveres til

  • Kartofler med rødkål
  • Kartofler med persille sovs
  • Flødekartofler 
  • Pastasalt 
  • Rugbrød

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser i en skål

Form frikadellerne i ønsket størrelse og læg dem i et fad.

Læg en lille klat smør på hver frikadelle og steg dem ved 200 grader i 30-40 min. afhængig af størrelsen på frikadellen. 

Velbekomme!

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang