Frikadeller i tomat- flødesovs
Her hjemme elsker vi frikadeller men nogen gange kan man godt kører lidt træt i altid at spise de samme retter, så derfor har jeg eksperimentet med at bruge frikadeller på en anden måde.
Retten er ret nemt at lave og er lavet efter samme princip som når vi laver koteletter i fad.
Håber i vil nyde retten lige så meget som vi gør her hjemme.
Ingredienser
Opskrift til 4 pers.
Fridadeller
- 500g kalv/flæsk
- 1 løg i tern
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl vand/mælk
- 1 tsk. paprika
- 2-3 presset hvidløg
- 1 æg (kan unlades)
- salt og peber efter smag
- fedtstof til stegning
Sovs
- 150g bacon
- 1 løg i tern
- 2-4 presset hvidløg
- 1 peberfrugt i tern
- 1/2L Fløde (madlavningsfløde kan også bruges)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 bouillonterning (opløst i 1 dl vand)
- 1 tsk paprika
- salt og peber efter smag
Tilbehør
- Ris
- Hvidløgsflutes
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til frikadellerne i en skål.
Form ca. 20 små frikadeller som steges på en pande med lidt fedtstof.
Når frikadellerne næsten er færdige tages de af panden og lægges i et fad.
I panden hvor frikadellerne er stegt, steges bacon sprød, løg og hvidløg tilsættes panden og steges en smugle.
dernæst tilføjes peberfrugt, hakkede tomater, fløde, bouillonvand og paprika.
Lad retten simre et par minutter og smag sovsen til med salt og peber.
Hæld sovsen i fadet med frikadellerne.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og giv den 35 min.
Når der er 10 min tilbage af tiden sættes flutet i ovnen.
Kog ris efter anvisning på pakken.
Velbekomme!
I må nøjes med dette billede da jeg glemte at tage et billede af det færdige resultat 😅
