Hakkebøffer i fad
Vi kender alle de dage, hvor tiden er knap, og sulten melder sig lige efter arbejde eller skole.
Når det skal være nemt og hurtigt, er dette en af de retter, jeg laver. Det er en af de klassikere, jeg vender tilbage til igen og igen – og det forstår du hurtigt hvorfor.
Det tager ca. 30 min. at forberede, og så er det bare at smide det i ovnen og vente. Det er jo fantastisk!
Du slipper for stress i køkkenet, men får stadig en varm, hjemmelavet ret på bordet, som hele familien elsker.
Velbekomme!

Ingredienser
Opskrift til 4 pers.
400g hakket oksekød
200g bacon
1 løg (i tern)
3 hvidløg (presset)
1 peberfrugt (i tern)
1 dåse hakkede tomater
200g pikant ost
250 ml Madlavningsfløde
1 dl vand
1 spsk. paprika
Salt og peber
Smør til stegning
Servers med ris og flutes og evt. salat/gnavegrønt
Fremgangsmåde
Form det hakkede kød til fire flade bøffer. Varm en pande op med lidt smør, og brun bøfferne kort ved høj varme – de skal kun lige have farve på begge sider. Krydr dem med salt og peber, og læg dem derefter i et ovnfast fad.
På samme pande steges bacon sprødt. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, og steg det med et par minutter. Kom peberfrugt i tern og paprika på panden, og steg det kort med, indtil det hele dufter dejligt. Fordel blandingen over bøfferne i fadet.
I en skål røres pikant ost sammen med hakkede tomater, madlavningsfløde og vand, til du har en ensartet sauce. Hæld saucen over bøfferne og grøntsagerne i fadet.
Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag retten i ca. 30 minutter.
Imens kan du tilberede ris og flutes efter anvisningen på pakken – det passer perfekt som tilbehør.
Tips: du kan sagtens tilføje både champignon og cocktailpølser til retten!