Pølsehorn med kyllingepølser

2025-02-16

Børnene er nået den alder hvor de selv går hjem fra skole og er alene hjemme indtil vi er hjemme fra arbejde. 
Som oftest er de sulten når de kommer hjem, så der er altid et par pølsehorn i køleskabet de kan varme i mikroovnen, for at lette på sulten. 

Jeg har eksperimenteret en del hvad angår pølsehorn men denne opskrift er blevet favoritten og så skal den kun hæve en gang - så bliver det altså ikke nemmere! 

Ingredienser

  • 3 dl. vand 
  • 2 dl cremefraiche 
  • 100g smør
  • 50g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg 
  • 1kg mel 
  • 20g bageenzym
  • 32 kylling pølser. 
  • 1 sammenpisket æg
  • evt. sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

Smelt smør i en lille gryde, tilsæt cremefraiche og vand og varm blandingen op til ca. 37 grader (lillefingervarm).

Hæld blandingen i skålen til din røremaskine. (en alm. stor skål kan også bruges hvis ikke du har en røremaskine.)
Tilsæt gæren i skålen, og rør godt rundt. 

Sukker, salt og æg hældes i blandingen, og der rører igen godt rundt. 

Bland mel og bageenzym sammen i en skål, tilsæt det i skålen og ælt dejen i ca. 10 min. til den er smidig og glat.

Del dejen i 4 lige store del. Rul en klump dej af gangen ud til store cirkler. 
Hver cirkel deles i 8 lige store dele. Der lægges en pølse på hver del og dejen rulles rundt om, 

Pølsehornene lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og sættes til hævning i 2 timer under et viskestykke. 

Pensel med æg og drys sesamfrø over, bag pølsehornene ved 200 grader i ca. 15 min, (Tiden kan variere, kig gerne til dem efter 10 min. ) 

Velbekomme!

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang